דבר לא יכול להכין אתכם לרגע שבו יודיעו לכם כי בתוך מספר שעות, עתידים להרוס לכם את המבנה. להגיע לנכס שלכם ולראות צו המודבק בחזיתו עם תמונות ותרשימים מלחיץ מאוד!!! מדובר על בשורה לא פשוטה, אך בעיקר על כזאת שמעמידה אתכם במצב שמצריך מכם לפעול וכמה שיותר מהר ,כמעין מרוץ מול הזמן. בקשה לביטול צו הריסה מנהלי היא בקשה שבהחלט ניתן להגיש, אך חשוב להגישה במהירות האפשרית ובסיוע גורמים מקצועיים רלוונטים.
הסיבות השכיחות מדוע קיבלתם את הצו:
- בעקבות תלונה שהוגשה למחלקת פיקוח על הבנייה ברשות המקומית. מספר רשויות מבקשות את פרטי המתלונן וחתימתו על טופס תלונה, בכדי לזמנו לעדות בבית משפט בהמשך התהליך.
- ביצעתם עבודות בנייה ,ושכן בבניין מבקש מפיקוח על הבנייה לבדוק כי אין חשש ליציבות המבנה.
- עבר במקום בכיר בעירייה וראה בנייה שמתבצעת לא מקצועית ומבקש לבדוק.
- בכל תקופה מסויימת כל רשות מקומית מוציאה תצלומי אויר חדשים על מנת להשוות הבדלי בנייה עם התצלומים הישנים.
מהם השלבים והשיקולים בהליך הוצאת צו הריסה מנהלי?
- ראה מפקח בנייה כי בוצעה עבודה אסורה, בתוך המועדים הקבועים בסעיף 221(א)לחוק – יערוך דו"ח פיקוח בהתאם.
- ראה המנהל, בהתאם למדיניות האכיפה, כי יש לפעול בדרך של הוצאת צו הריסה מנהלי, יורה על פתיחת תיק מינהלי(צו הריסה), על פתיחת תיק במערכת הממוחשבת .
- המפקח ימלא תצהיר מפקח ויצרפו לתיק המנהלי.
- המנהל יעביר את התיק המנהלי לנותן הצו עם המלצתו לנקיטת הליך מנהלי.
- החליט נותן הצו כי יש מקום לנקיטת הליך מנהלי, יתייעץ בהתאם עם המחלקה הפלילית.
- כשמולאו התנאים להוצאת צו הריסה מנהלי, יובא התיק במלואו לפני נותן הצו לצורך קבלת החלטה. כאשר החליט נותן הצו על הוצאת צו הריסה מנהלי, יחתום על הצו המלא ויעבירו למנהל להמשך טיפול.
- במידה ומבוצע שימוש אסור בעבודה האסורה, על צו ההריסה המנהלי לכלול בתוכו הוראות לעניין הפסקת השימוש האסור.
- המצאת צו ההריסה המנהלי תבוצע לפי הוראות סעיף 226(ב) לחוק, המפקח ידביק את הצו על קיר חיצון, או על דלת הבניין או במקום אחר בולט לעין המפקח ויתעד בתמונות את הדבקת הצו במועד הדבקת הצו או בסמוך לו, יתעד המפקח את מצב העבודה האסורה, את התיעוד הוא יצרף לתיק המנהלי (צו הריסה), לצורך מעקב אחר הפרת הצו ככל שיופר.
- ככל שהרשות האוכפת איננה וועדה מקומית, יודיע נותן הצו לראש הרשות המקומית שבתחומה ניתן הצו, על מתן הצו לאחר הדבקתו ההודעה והאישור על קבלתה יצורפו לתיק המנהלי.
- המנהל יעביר לתובע הוועדה בקשה לרישום הערה בפנקסי המקרקעין על צו ההריסה.
- המנהל יעביר למשטרה בקשה לסיוע לביצוע צו הריסה מנהלי מייד עם הדבקת הצו
- המפקח יבצע מעקב אחר המצב העובדתי בשטח בהתאם להנחיות המנהל ובכל מקרה לפני מועד ביצוע הצו במטרה לאתר הפרות ותוספות בנייה לאחר הדבקת הצו במידה ואותרו הפרות כאמור, יפעל המנהל בהתאם.
- צו ההריסה המנהלי יבוצע בהתאם להנחיות ביצוע צווים.
- לאחר ביצוע צו ההריסה המנהלי, ימלא המפקח דו"ח פיקוח ויעבירו למנהלו, אשר יסכם את התיק ויאשר את סיום הליך הביצוע.
כרעם ביום בהיר: צו ההריסה המנהלי
האם צו ההריסה עתיד להפתיע אתכם כרעם ביום בהיר? התשובה היא שכן ולא. מחד, אתם לא באמת יכולים להכין את עצמכם לקבלת צו שכזה שהשלכותיו ידועות ובלתי הפיכות. ומאידך , הוועדה המקומית עושה כל שביכולתה על מנת לצמצם את תופעת הבנייה ללא היתרים ואישורים.
חשוב לציין כי קרו בעבר מקרים בהם המבנה לא היה נהרס. לכן, ברגע בו אתם מקבלים את הצו, עליכם לפעול ולמצות את כל האפשרויות העומדות לרשותכם. האם סביר כי יבטלו את הצו? התשובה חיובית !
האם יהרסו לי את המבנה?
צו הריסה מנהלי יהיה ניתן לביצוע לפי הוראות סעיף 222 ג לחוק:
א. לגבי עבודה אסורה שטרם הסתיימה (ביום הגשת התצהיר)– בתום ארבעה ימים ממועד הדבקת הצו
ב. לגבי עבודה אסורה שהסתיימה (ביום הגשת התצהיר)– בתום שבעה ימים ממועד הדבקת הצו.
בקשה לביטול צו הריסה מנהלי חייבת להיות מוגשת באופן מיידי! הריסת המבנה יכולה להתבצע בתוך זמן קצר מאוד, ועד מקסימום 30 יום מהרגע בו צו ההריסה מופק. מדובר על חלון זמנים בעייתי, המצריך מכם לפעול במהירות האפשרית.
מי משלם על ההריסה?
לאחר ששילמתם ממיטב כספכם על הבנייה שעשיתם ללא היתר, מגיע קבלן ההריסות של העירייה על מנת להרוס את הבנוי ע"פ צו ההריסה. מי משלם? ניחשתם נכון, אתם משלמים בעבור ההריסה שלכם!
מעוניינים לעכב את צו ההריסה או לבטלו? זה מה שעליכם לעשות…
מאחר וקבלת צו ההריסה היא סוג של אירוע מלחיץ ובלתי צפוי, היא מובילה רבים להגיש את הבקשה בחיפזון. התוצאה? יכולה להיות מאד בעייתית. הגשת הבקשה חייבת להיעשות בצורה יסודית, מבוקרת ומקצועית. על מנת להגיש את הבקשה, יש לחבור אל גוף מקצועי שמכיר את החוקים, ההגבלות, חלונות הזמנים, הגורמים המעורבים בקבלת ההחלטה והזכויות העומדות לרשותכם. פנייה לגורם שאיננו מכיר לעומק מאפייני בקשה לביטול צו הריסה מנהלי, עלול לגרום לנזק ולא לתועלת, שבמקרה הזה הוא בלתי הפיך!!!
קרה ,לא פעם, כי מבנה נהרס מאחר והצו המבוטל "נפל בין הכסאות", דהינו ביטול הצו לא הגיע לידיעתו של קבלן ההריסות של העירייה והוא ביצע הריסה כי חשב לתומו כי הצו עדיין בתוקף.
מדוע חשוב לכם לבחור בנו?
משרד "גיל קלינגר ייזום פרוייקטים", בעל חותם אמינות של דן אנד ברדסטריט ישראל, מתמחה בתכנון ובנייה, הגשת בקשות להיתרי בניה, הכשרת חריגות בדיעבד וזירוז היתרי בנייה.
עם נסיון של מעל 2 עשורים, היכרות עם מוסדות התכנון, גורמי הרישוי הרלוונטיים ודרישותיהם על בוריין, השכלנו להיפגש לעומק את כל הפרמטרים העוטפים את הגשת הבקשה, תוך ניצול זכויות מקסימאלי, מה שמעניק לנו ולכם יתרון משמעותי, כך נוכל לסייע לכם בכל הנדרש.
צוות המומחים של משרדינו מייעץ, מתכנן, מלווה ומטפל בתהליך מיום שקיבלתם צו הריסה ועד הוצאת היתר בניה מול רשויות וגורמי התכנון השונים. משרדנו עובד בשקיפות בכל שלבי התהליך, בדיסקרטיות ובאוריינטציה לקיצור זמנים מקסימלי, תוך מתן שירות פרימיום ללקוחותינו.
אותנו אתם חייבים! פנו אלינו עוד היום לפגישת יעוץ!
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לייעוץ מקצועי, יעיל ומהיר! לאחר שנכיר ונבחן את המקרה שלכם, נמליץ לכם אודות דרך הפעולה הנכונה והמתאימה, תוך התחשבות מלאה בהגבלות ולוחות הזמנים הצפופים.