רמת גן כשמה כן היא, עיר הגנים של ישראל, אחת מהערים הגדולות והמבוססות ביותר בארץ, לעיר נכסים יחודיים כמו מתחם בורסת היהלומים, פארק הלאומי והספארי היחיד בארץ.
איכות החיים, קרבה לערים מרכזיות אחרות ופיתוח אזורים תרבותיים ותעשייתיים הפכו אותה לאחת מהערים המבוקשות ביותר למגורים בקרב ישראלים רבים. ביקוש זה הגביר את הצורך בהקמת מבני מגורים באזור על ידי יזמים שונים, כאשר ההעדפה היא להקים את הבניינים באזורים כמה שיותר מרכזיים, או לחילופין אזורים מתפתחים בהם מתבצעת התחדשות עירונית.
התחדשות עירונית בר"ג
רמת גן היא אחת מהערים המובילות בארץ בפיתוח והתחדשות עירונית, בשנה שעברה היא הגיעה למקום שלישי, אחרי חיפה ותל-אביב, כך שניתן לראות יותר ויותר שכונות מפותחות ומודרניות המשדרגות את החזות הכללית של העיר. העירייה מאפשרת לתושביה לשפר את איכות חייהם ולבצע שדרוג לבניין הישן בו הם מתגוררים באמצעות תוכנית תמ"א 38, או תוכנית פינוי-בינוי המאפשרת ליזמים להקים בניין חדש וגדול יותר מהבניין המקורי.
בדרך זו כולם יוצאים נשכרים – הדיירים שנהנים מדירות גדולות ו/או חדשות יותר, העירייה שמשפרת את מראה העיר וכמובן גם היזמים שמרוויחים מאכלוס הבניין שהוקם בעיר מרכזית ואטרקטיבית.
בשנים האחרונות הוטחה ביקורת חריפה בראשי העיר הקודמים, מאחר והם איפשרו ביתר קלות מתן היתרי בנייה במסגרת התמ"א, תוך הענקת זכויות בנייה מופרזות ליזמים, תוך פגיעה בצביון שכונות, יצירת עומס על תשתיות, מחסור במוסדות לימוד וללא היטלי השבחה.
ראש העיר הנוכחי, כרמל שאמה הכהן, החליט במדניותו כי לא תהיה יותר התחדשות עירונית אשר אינה תואמת תכנית אב שכונתית שאושרה ע"י מחלקת התכנון.
תכנית נקודתית על חלקה אחת, תאושר באופן חריג ומנימוקים שיירשמו, רק במקרה ואינה פוגעת באפשרות לתכנון מתחם קיים או עתידי, בהתאם למצב התשתיות הציבוריות באיזור, תוך התחשבות במצב אתרי הבנייה באיזור ותקציבי הפיתוח.
מהם סוגי התחדשות עירונית?
תמ”א 38/1 חיזוק הבניין הקיים כאשר הבניין נשאר עומד, מבצעים בו חיזוק יסודות נגד רעידות אדמה, משפרים את חזותו, מבפנים ומבחוץ מוסיפים מרפסות ממ"דים בדירות הקיימות, לובי מחודש, חניות מחסנים ומעלית. הרעיון הוא כי הדיירים נשארים לגור במבנה לאורך תקופת העבודות וכי היזם יבנה דירות חדשות דרכם יממן את הפרוייקט כך ששני הצדדים ירוויחו.
תמ”א 38/2 – הריסת בניין קיים ובניית בניין חדש במקומו, אפשרות זו מאפשרת לבעלי הדירות הקיימות לקבל דירות חדשות במקום דירותיהם עם תוספת של מרפסת ממ"ד, חניה, מחסן, בבניין חדש, כאשר במהלך הבנייה הדיירים עוברים עד תום הבנייה לבית אחר על חשבון היזם. הרעיון הוא כי היזם יבנה דירות חדשות אשר דרך מכירתם יממן את הפרוייקט. אפשרות זו היא המועדפת ע"י דיירים מאחר ואינם סובלים ממגורים באתר בנייה
פרוייקט פינוי-בינוי הוא פינוי מוחלט של אזור מגורים או מתחם משלל דייריו, הריסת הבניינים הקיימים ובניית מגדלים חדשים עם תשתיות חדשות, שטחי ציבור וכו'.
החיסרון באפשרות זו הוא אריכות הפרוייקט, שכן, מדובר בדיירים רבים ואישור הפרוייקט ע"י ועדה מחוזית ולא רק העירייה.
במהלך תקופת העבודות, הדיירים מקבלים דיור חלופי ע"י היזם לתקופת הבנייה ובסיומה שבים מתחם חדש ובניין חדש הכולל מרפסת, ממ"ד, מחסן, חניה, ושטחים ציבורים המשרתים את דיירי הפרוייקט.
כיצד מתבצע תהליך בקשה להיתר בנייה
על פי החוק במדינת ישראל, בכל הקמה של בית או מבנה לצרכי מגורים, תעשייה או מסחר היזמים מחויבים להשיג רישיון מתאים לכך הנקרא היתר בנייה. תהליך הבקשה כולל מספר שלבים עד לאישורו הסופי:
- עריכת בקשה להיתר באמצעות מומחה – השלב הראשון כולל את עריכת הבקשה להיתר בנייה, אותה רשאי לערוך רק בעל מקצוע בתחום כמו אדריכל או מהנדס / הנדסאי בניין, תלוי בהיקף הפרוייקט, עורך הבקשה מבצע את תכנון הבנייה בפועל ומלווה אותו עד סופו.
- בקשת מידע להיתר – עורך הבקשה מגיש בקשה לקבלת מידע בנוגע לתהליך הרישוי באמצעות מערכת "רישוי זמין". מערכת זו מסייעת למגיש הבקשה, ליזמים וגם אנשים פרטיים המעוניינים לבנות מבנה חדש לקבל מידע עדכני בנוגע לשלבי הביצוע של הפרויקט המידע אמור לעבור בין גורמים עירוניים וחיצוניים ולהתקבל תוך 45 יום.
- תכנון המבנה – לאחר שמתקבל המידע הרלוונטי, ניתן להתחיל ולתכנן את המבנה הייעודי על פי המידע וההנחיות המופיעות במערכת. יש לזכור כי המידע וההוראות המתקבלות תקפות לשנתיים בלבד, כך שבחלוף זמן זה הן כבר אינן רלוונטיות ויש להגיש בקשה נוספת לקבלת מידע לצורך תכנון המבנה.
- הגשת בקשה להיתר בנייה – לאחר סיום התכנון האדריכלי של המבנה, עורך הבקשה מגיש בקשה להיתר בנייה על תכנונו דרך מערכת "רישוי זמין".
הגשת בקשה להיתרי בנייה בר"ג בסיוע משרד מקדמי רישוי מקצועי
אם בעבר אדריכל היה משקיע 95% מזמנו בתכנון פרוייקט ו- 5% בטיפול מול העירייה, המצב היום הוא הפוך כאשר הטיפול מול העירייה הפך ל 95% לטובת העירייה ו- 5% לטובת הפרוייקט, כך שאדריכלים מוכשרים מצאו עצמם עומדים מול פקידי רישוי ובירוקרטיה מסובכת ללא מוצא.
עם השנים והקידמה, מדיניות העיריות התחלפו מספר פעמים תוך כדי התהליך, דרישות ועדות התכנון החמירו ויצרו מצב בלתי אפשרי להוציא היתר בזמן סביר. פרוייקטים רבים ירדו לטמיון, עבודת התכנון של האדריכלים והיועצים אשר עלו ליזם מאות אלפי שקלים שולמו על קרן הצבי מאחר והפרוייקט סורב בעירייה.
הפתרון הוא משרד מקצועי לקידום רישוי בנייה, אשר העומד בראשו ירשם כמבקש נוסף על גבי הבקשה להיתר כך שיוכל לעמוד באופן ישיר מול העירייה והגורמים הקשורים בפרוייקט.
גם אם הצלחתם להגיע אחרי מסע מייגע להחלטת ועדה חיובית, שמחתכם לעיתים מוקדמת! תוקפה של החלטת ועדה היא לשנה אחת! שנה בה עליכם להשלים כ-50 דרישות של העירייה והגורמים החיצוניים כגון פיקוד העורף, תאגיד מים, נת"ע, יועצי פיתוח, תנועה וחניה, מעליות, חשמל, התארגנות אתר ועוד….כאשר כל דרישה צריכה להחתם לעיתים ע"י כמה גורמים יחד, דבר כמעט בלתי אפשרי
אם היה לכם מזל וצלחתם במשימה, זכיתם ומה אם לא? רבים אינם יודעים כי ניתן לחדש את החלטת הועדה בשנה נוספת ולכן הבחירה במשרד בעל נסיון מול הרשויות מציל פרוייקט!!!
משרד גיל קלינגר ייזום פרוייקטים, זיהה את הצורך של יזמים וחברות נדלן בשירות זה, פנה לבנקים המלווים את הפרוייקטים וגרם להם להוסיף סעיף של קידום רישוי בליווי הבנקאי כך שהתשלום יהיה כחלק מהליווי ולא מהון עצמי של היזם.
מדוע לבחור בנו?
משרד "גיל קלינגר ייזום פרוייקטים", בעל חותם אמינות של דן אנד ברדסטריט ישראל, מתמחה בתחום המוניציפאלי וקידום היתרי בנייה מול הרשויות. עם נסיון עשור שלישי, היכרות עם מוסדות התכנון, גורמי הרישוי הרלוונטיים ודרישותיהם על בוריין, השכלנו להכיר לעומק את כל הפרמטרים העוטפים את הגשת הבקשה, תוך ניצול זכויות מקסימאלי, מה שמעניק לנו ולכם יתרון משמעותי, כך נוכל לסייע לכם בכל הנדרש ובמקרים רבים להציל לכם את הפרוייקט!
צוות המומחים של משרדינו מייעץ, מתכנן, מלווה ומטפל בתהליך הוצאת היתר בניה מול רשויות וגורמי התכנון השונים החל משלב החזון לבנות ועד הגשמת החלום, קבלת היתר בנייה בפועל.
משרדנו עובד בשקיפות בכל שלבי התהליך, בדיסקרטיות ובאוריינטציה לקיצור זמנים מקסימלי, תוך מתן שירות פרימיום ללקוחותינו
אותנו אתם חייבים! פנו אלינו עוד היום לפגישת יעוץ! 052-3339566